BULAT EUGENIA

Născută la 19 septembrie 1956 în satul Sadova, raionul Călărași.  Publicistă, poet. A fondat și a condus cenaclul literar „Iulia Hasdeu” (1991). Director onorific  al Revistei „CLIPA SIDERALĂ”. Membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova şi Romînia.

„…Atât politicienii Republicii Moldova, cât și Țara-Mamă trebuie să elaboreze strategii de perspectivă imediată și depărtată pentru revenirea Basarabiei în albia ei firească. De la discursul politic clar și curajos de ambele părți, în fața propriului popor și în fața întregii lumi, până la ziarul de pe masa românului din Basarabia și a celui din Țară…”.

„…Unirea se va produce, în timp, și este, cred, un lucru indiscutabil… Nu am fi creștini, dacă nu am crede că va învinge, totuși, ceea ce vine de la Dumnezeu. Problema e să apropiem cât mai mult această oră astrală, să nu îngăduim beznei să cuprindă iar Basarabia, căci atunci va fi și mai greu”.

http://www.agerpres.ro/cultura/2012/08/31/republica-moldova-ziua-limbii-romane-este-un-examen-de-constiinta-interviu-cu-poeta-eugenia-bulat-10-00-51

„Nu, categoric nu, un om conştient de puterea cuvântului nu va folosi, în nici un caz, cuvântul ţară (Ţară!) cu privire la Basarabia. Din principiu”.

http://www.pavlicenco.md/2011/03/17/eugenia-bulat-ucidem-cuvantul-tara%E2%80%A6/comment-page-1/

„Lumea occidentală trebuie să primească semnale informative juste (dacă se poate, pe viu), că Basarabia este românească şi că salvarea ei adevărată este în reîntregirea naţională, că spiritul unionist din Basarabia nu poate fi anihilat de realităţile geopolitice existente, impuse, oricare ar fi sorgintea acestora”.

http://moldinit.com/publ/regasire_in_istorie_regasire_in_europa_de_ziua_unirii_de_la_27_martie_poezia_basarabiei_gazduita_de_academia_romana_de_la_roma/5-1-0-1353

>>> VEZI: L E G E CODUL PENAL AL REPUBLICII MOLDOVA NR. 985 DIN 18.04.2002 /EXTRASE: TRĂDAREA DE PATRIE. SPIONAJUL/Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 10 =